25 Ocak 2014 Cumartesi

Nam-ı Diğer 'Keçi Patisi'

Çocukluğumu hatırlatan bir tarifle karşınızdayım. Bizim oralarda "keçi patisi' olarak bilinen tuzlu bir hamurişi tarifi. Selanik göçmeni olan babaannem sık sık yapardı bize. Sıcak sıcak kahvaltıya yetiştirirdi... Bu sabah kahvaltıya ne yapsam ne yapsam diye düşünürken aklıma geldi. Akşam erkenden uyuyunca bu sabah 9'da kalktım. Sevdicek uyanmadan yaptım, kahvaltıya yetiştirdim. Malzemeler; 

  • 2,5 su bardağı un
  • 1,5-2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/3 çay kaşığı karbonat
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt

Un, tuz, kabartma tozu ve karbonat bir kapta karıştırılır. Ortası çukur olacak şekilde açılır. Yumurta ve yoğurt kaba eklenir ve hamur güzelce yoğrulur. Hamur kıvamını aldığında şerit şekli verilir. Kibrit kutusu kadar parçalar kesilir.



İçlerinin iyi pişmesi için iki tarafında çentik atılır


Yağda kızartılır





Kahvaltılar ve beş çayları için güzel ve pratik bir tarif. Farklı bir malzeme de gerekmiyor. Her evde bulunan malzemelerle yapılabiliyor. Afiyet olsun :)

1 yorum: