3 Kasım 2013 Pazar

Neşeli Cumartesi

Bugün harika bir cumartesi geçirdik Benim izin günümdü, kardeşim de bu hafta bizdeydi. Sevdicek, kardeşim ve ben Taksim'deydik. Önce Türvak Sinema-Tiyatro Müzesi'ne gittik. Türker İnanoğlu'nun kurduğu Türvak Vakfı bünyesinde kurulan müze, 2001 yılında kurulmuş, 2011 ocak ayında Beyoğlu'ndaki yeni binasına taşınmış. Müzede Türk sinemasına, tiyatrosuna, Yeşilçam'a ait herşeyi görebilmek mümkün. Çok güzel görseller vardı, bizim neslimiz için bulunmaz bir arşiv bence... Film afişleri, sinema filmlerine verilen ödüller, oyuncuların fotoğrafları, eski sinema araçları... Biz oldukça hoş vakit geçirdik, keyfimizi kaçıran tek şey fotoğraf çekmenin yasak olmasıydı. Hatıra olması açısından daha çok fotoğraf çekilebilmeyi istemiştik ama 1-2 tane çekebildik...







İlgilenenler için ziyaret saatleri; pazartesi hariç 10:00-18:00. Bilet fiyatları tam 10 tl, öğrenci, öğretmen ve 65 yaş üzeri 5 tl. Detaylı bilgi almak için web adres

Müzeden sonra Terkos Pasajı'na gittik. İstanbul'da yaşayıp da Terkos'u bilmeyen yoktur herhalde. Çok uygun fiyatlı şeyler bulunuyor, pazar mantığı gibi. gayet trend olan bir hırkayı 5 tl ye bulduk, 5 tl ye de bir t-shirt bulduk, hemen aldık :)

Taksim'de acıkınca gidebileceğiniz güzel bir mekan olan Yemek Kulubü'ne gittik. Fiyatlar oldukça uygun ve ortam çok güzel, kalabalık olmasına rağmen servis de gayet hızlı, kesinlikle tavsiye ederim :) Dönüşte de Nevizade de bir yere oturduk. Hava çok sıcaktı, yanımıza aldığımız montları bütün gün elimizde taşıdık.

Yarın yine işbaşı. Bende pazartesi değil pazar sendromu var artık :))
Herkese mutlu pazarlar...

2 yorum:

  1. Nere terkosmu dedi birisi :) geçen Cumartesi oradaydık çok güzel bir gömlekle Bluz aldım :) demekki gecen hafta gitseymişim aynı zamanda orada olabilirdik:)

    YanıtlaSil
  2. Aa aldıklarını güle güle giy canım. Terkos candır :)

    YanıtlaSil